Thursday, 15 August 2013

Sladko-kyselé vepřové maso

Suroviny:
500g vepřového masa
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 malá cibule
1 malá plechovka ananasu
kečup,ocet,cukr,pepř
sojová omáčka
2 vejce
kukuřičný škrob

Nejprve si naložíme maso asi na jednu hodinu-nakrájené na střední kousky,přidáme sůl,pepř,olej a trochu cukru,sojovou omáčku a 1 polévkovou lžíci škrobu.Pořádně promícháme a necháme v lednici uležet.
Mezitím si připravíme pánev s trochou oleje a připravíme si misku s rozšlehanými vejci a druhou misku se škrobem. Kousky masa potom postupně obalíme ve vejci a potom škrobu a smažíme v horkém oleji do zlatova ( jsou asi 80% hotové), po usmažení vytáhnout a osušit na papírovém ubrousku od zbytečného oleje.
Pak si připravíme další pánev, /čistou /, do které dáme jen trošku oleje, cibuli a obě papriky ( nakrajené asi na stejnou velikost jako maso), přidáme kečup, ocet, cukr a trochu vody a chut upravíme podle sebe ( když chcete víc sladké, přidáte víc cukru atd), pak přidáte osmažené kousky masa asi na 4 min a uplně na konec se přidají kousky  ananasu, max 2 min, jenom prohřát a smíchat s masem a zeleninou.


No comments:

Post a Comment