Wednesday, 14 August 2013

Klasické kremrole

Kremrole si můžeme udělat klasicky z listového těsta anebo si můžeme těsto udělat sami :)

Kremrole z listového těsta

1 listové těsto - na 20 ks
žloutek na potření
hladká mouka na podsypavání

Kremrole z domácího těsta

350g hladká mouka
250g másla
1šlehačka 250 ml
2 žloutky
špetka soli
Vše smíchat udělat těsto a dát na 2 hod do lednice.

Nápln:
5 bílků
120g cukr písek
štipka soli

Listové těsto si položíme na vál poprášený hladkou moukou,těsto rozválíme do všech stran až vznikne tenký plát ve tvaru obdelníků a nakrájíme ho na proužky široké asi 2cm.
Každý proužek těsta navineme na jednu kovovou trubičku od užšího konce k širšímu tak aby se okraje proužků překrývaly.Konec pečlivě přimáčkneme a trubičky dáme na plech na pečicí papír tak aby konce těsta byly vespodu.
Potřeme žloutkem a dáme péct na cca 180-200 a upečeme do zlatohnědé barvy.
Trubičky ještě teplé stáhneme z kovových trubiček.
/formičky se nemusí mastit ale je nutné je sundávat horké/

Bílky šleháme se štipkou soli do zhoustnutí.Poté vložíme nádobu se sněhem do parní lázně a pokračujeme ve šlehání během něhož pomalu přidáváme cukr.
Šleháme až docílíme krásné lesklé tuhé bílé hmoty,kterou budeme plnit trubičky.
Hmota by měla být tak tuhá že kdyby jsme misku obrátili měla by držet :)
Poté si vezměte cukrářský sáček a naplnte ho vzniklým krémem,naplnte trubičky.
Trubičky pak lehce pocukrujte moučkovým cukrem.

No comments:

Post a Comment