Wednesday, 14 August 2013

Čínské knedlíky-Zheng Jiao

Těsto:
320g hladká mouka
1-1,5 dcl vody
špetka soli

Nápln:
500g mleté vepřové maso
sůl,pepř
čínské zelí nebo zelená cibulka/nat/
2 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1dcl ryžového vína
vejce

Namáčecí omáčka:
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ocet rýžový
nastrohaný zázvor
chilli papričky


Z uvedených surovin zpracujeme těsto.Těsto může ze začátku lepit ale ono se poddá.Mělo by být hladké vláčné ale ne tuhé,pokud by bylo tuhé přilijeme trochu vody.
Z těsta bereme kousky o velikosti asi vlašského ořechu,které rozválíme na tenko asi 2mm do kruhu.
Doprostřed dáme lžíci náplně a okraje pevně spojíme.Nejprve okraje přimáčkneme veprostřed a postupujeme směrem ke krajům.Tak že se nám tvoří malé záhyby a knedlíček vypadá jako VĚJÍŘ.
Knedlíky odkládáme na pomoučenou plochu.
Knedlíky poskládáme do bambusového napařovače asi 3cm od sebe,přikryjeme a vaříme asi 10minut až jsou suché na dotek.
Jestli nemáte bambusový napařovač,knedlíky rozdělíme na několik dávek a naskládáme na pařáček nad hrncem s vroucí vodou.Zakryjeme a vaříme asi 10minut dokud nejsou suché na dotek.
Nápln:
Listy čínského zeli spaříme a nakrájíme na tenké proužky,dáme do mísy a přídáme zbylé suroviny a promícháme.
Můžeme přidat  nadrobno nakrájenou vaječnou omeletu.

No comments:

Post a Comment