Saturday, 31 August 2013

Bramborový salát

Ingredience:
2kg brambor
1 menší celer
4petržele
4 mrkve
1 sklenice sterilované okurky
5 ks vejce
2 majonézy
 hořčice
dle chuti:
sůl,pepř

Brambory omyjte a uvařte ve slupce a nechejte vychladnout.Vejce uvařte natvrdo.A v osolené vodě uvařte kořenovou zeleninu.
Oloupejte brambory se slupek a společně se zeleninou a vejci přetlačte přez drátěnou mřížku.
Okurky nakrájejte na kostičky ,vše promíchejte a přidejte majonézu a trochu hořčice.
Množství majonézy si zvolte podle libosti jestli chcete mít salát hustý či řidký.
Mírně osolte opepřete a nechte do druhého dne v chladu odležet.

Někteří do bramborového salátu přidávají tatarku nebo kysanou smetanu s majonezou.
Místo klasické zeleniny můžete použit zeleninu/směs pod svíčkovou/ .


No comments:

Post a Comment