Sunday, 14 July 2013

Trdelník

Trdelník
Těsto:
1kg hladká mouka
0,5 mléko vlažné
1 kostka droždí
3 vajíčka/pol.dávka dávam 2vajíčka/
2 dcl olej
1 kavová lžička soli
200g kysaná smetana
1 vanilkový cukr

Na těsto
1 vejce
vlašské ořechy
vanilkový cukr
skořice
Tento recept dělám s poloviční dávky.
Udělám si kvásek nechám vzejít a pak přidám do mouky s 1/2l teplého mléka,oleje,soli,vajičkami,smetanou a vanilkovým cukrem.
Vypracuji těsto a nechám kynout.Po nakynutí ho vyválím asi 3-5mm hrubý plát.
Ten potřu rozšlehaným vajíčkem posypu ořechy.skořicí,krupicovým cukrem a vanilkou.Směs mírně zatlačím do těsta.
Pokrájím ho na 2cm široké pásy a asi 15cm dlouhé.Ty dám na žebrovou pomaštěnou formu na biskupský chlebíček.
Peču 15-20minut.
Taky vzít obyčejný dřevěný váleček,omastit ho,namotat na něj pásky těsta.
Pak váleček položíme na hluboky plech/nesmíse dotýkat dna/ a upečeme.


No comments:

Post a Comment