Friday, 26 July 2013

Monkey bread-malpi chléb jinak trhací skořicové těsto :)

Monkey bread-malpi chléb je sladké trhací skořícové těsto,které se nekrají,odlomí se malé kousky těsta a jí se jen tak samotné nebo můžeme dát džem či nutellu volba je na Vás :)           

Těsto:
450g hladké mouky
1 balíček instantního droždí
1/2 lžičky soli
4 lžíce cukru
30g rozpuštěného másla
200ml teplého mléka
70ml teplé vody

na otáčení kuliček:
100g rozpuštěného chlazeného másla
200g cukru,2 lžíčky skořice

V míse smícháme mouku se solí,v mouce uděláme důlek a vlejeme tam máslo,vodu.Nasypeme cukr a droždí.Vypracujeme těsto/budeli lepit přidáme mouku/.
Zakryjte utěrkou a nechte odstát 45 minut kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělíme cca na 50 částí,které tvoří malé kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Já prvně těsto rozdělila na 6 dílu,každý kus na polovinu a každou polovinu na 5.
Ponořte každou kuličku do másla a obalte v cukru a skořicí.
Ukládejte do bábovkové formy ale -nedotlačovat.Hotové nechat ještě asi 30minut kynout.
Pečeme na 170 cca 40 minut.
 

No comments:

Post a Comment