Thursday, 25 July 2013

Kynuté makové rohlíčky

Těsto:
200g hladké mouky
200g polohrubé mouky
250g hera
špetka soli
kvásek-6lžíc mléka,4lžíce mléka,42g droždí/kostka/
Nápln:
250g mák/mletý/
250 ml mléka/svařit s mákem a 10 minut na mírném ohni povařit pak přidat/
150-200g nastrouhaná zavařená jablka
piškoty mleté na zahuštění
cukr dle chuti
rozinky,vanilkový cukr,1/2lžičky skořice
1 žloutek na potření rohlíků
Z kvasnic,mléka a cukru umícháme kvásek a necháme 10 minut kynout.
Se surovin vypracujeme těsto. Necháme kynout hodinu,Pak si uděláme bochánky,které vyválíme do kruhu, Kruh rozkrájíme na trojúhelníčky,které plníme makovou nádivkou a od širší strany smotáme do ruličky.Potřeme žloutkem a pečeme na 170-180 do zlatova.

No comments:

Post a Comment