Tuesday, 16 July 2013

Krtkův dort na plechu

Krtkův dort na plechu
Těsto:

320g hladké mouky
180g cukru
3 vejce
3 polévkové lžíce kakaa
200ml oleje
200ml mléka
1 prášek do pečiva

Stracciatelový krém:
250g tvarohu/kostka/
2 zakysané smetany
250ml smetany ke šlehání
100g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
+uvařený puding
+4 banány
Puding:
250ml mléka
1 a půl balíčku vanilkového pudinku
dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech.Dáme péct
na 160°C asi na 30 minutek.
Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici . To aby se nám buchta dobře dlabala ,
Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!!Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici

No comments:

Post a Comment