Thursday, 25 July 2013

Dukátové buchtičky

Těsto:
500g polohrubé mouky
25g droždí
70g cukru
300ml mléka
2 vejce
100ml oleje
80g másla
trocha soli
citronová kúra
Krém:
700ml mléko
100g cukr
10g vanilkový cukr
3 žloutky
30g vanilkový puding
0,05 rum
Do větší misky dáme mouku a rozdrobené droždí s cukrem zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.Pak přidáme vejce,rozpuštěné máslo,sůl a citronovou kůru.
Vypracujeme těsto misku zakryjeme a necháme na teplém mistě vykynout.Těsto nakrájíme na menší díly,ty rukama vyválíme valečky a nakrájíme na malé kousky.Tyto vkládáme do pekáče vymazaného olejem.Vložíme do středně vyhřaté trouby a upečeme do zlatova.Po upečení buchtičky vyklopíme a měly by se samy od sebe pooddělovat.
Krém připravíte tak,že do hrnku dáte vařit 2/3 mléka s cukrem.V druhé třetině utřeme vanilkový cukr s pudingem a žloutky a vlejeme do horkého mléka v hrnečku.Krátce povaříte a ochutíte rumem.

inspirace u Čištinky varešky-http://www.tana-catering.blogspot.cz/2012/10/dukatove-buchticky.html

No comments:

Post a Comment