Monday, 15 July 2013

Cibulové bagety

Cibulové bagety
Těsto:
600g hladká mouka
400g teplá voda
10g sušené droždí
10g soli
2 zkaramelizované cibule
Těsto je nejlepší zadělat večer.Nejdříve se smíchá voda s moukou a nechá se 1/2hodiny odpočinout.
Mezitím se zkaramelizuje cibule tak,že na pánvičce na trošce oleje orestujete na půlkolečka nakrájenou cibuli.Když změkne a začne chytat zlatavou barvu přidáte 1lžíci/kavovou/ krystalového cukru a necháte zkaramelizovat.Cibuli dáme na ubrousek okapat a vychladit.
Po 1/2hodině do těsta přidáte sůl,sušené droždí a vychladlou cibuli.Mixerem s háky pořádně vypracujeme.Dáme do mísy zakryjeme folii a dáme na noc do lednice.
Pečicí papír vysypeme moukou a na něj vylijeme těsto.UŽ NEMÍCHAT.Rozdělíme na 3 části vytvarujeme bagety a necháme na pečicím papíře 1 hodinu kynout.
Troubu na 230 i s plechem pak plech vyndáme,přendáme na něj bagety s pečicím papírem a dáme péct.Teplotu snižíme na 190 a pečeme 20-25 minut.
Bagety můžete šikmo naříznout

Inspirace-Tana

http://bonvivani.sk/recepty/cibulove-bagety

No comments:

Post a Comment