Těsto:
100 g másla
100g moučkový cukr
2 žloutky
500g hladká mouka
1/4 mléka
30g droždí
povidla/nebo jakakoliv oblíbéná nádivka/
Heru ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou
mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka. Směs důkladně
zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme vykynout. Po vykynutí
rozválíme na pomoučeném vále, plát těsta rozdělíme na čtverce, plníme
nádivkou a zabalíme.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, v
elektrické troubě na 200 °C cca 20 minut. Během pečení potíráme štětcem
namočeným v oleji. Při pečení v plynové troubě pečeme zpočátku v mírné
troubě, jakmile buchty vykynou, zvýšíme teplotu. Pečeme cca 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat