Sunday, 14 July 2013

Brynzový koláč (Posúch)

Brynzový koláč (Posúch)
Těsto:
300 g polohrubé mouky
300 ml mléka
špetka cukru
špetka soli
20 g droždí

Nádivka:
200 g bryndzy
200 g brambor
200 ml kyselého mléka/já dala kysanou smetanu/
200 g slaniny
100 g jarní cibulky
Do větší misky nasypeme mouku, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a cukru. Vařečkou zpracujeme řidší těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Mezitím si uvaříme ve slupce brambory. V druhé misce utřeme bryndzu s kyselým mlékem, přidáme očištěné brambory najemno nastrouhané a vymícháme nádivku.
Plech vymažeme sádlem a těsto na něj vylijeme. Ruce si trošku pomastíme a těsto natáhneme po celém plechu, aby mělo všude zhruba stejnou výšku.
Necháme ho dál kynout a nakrájíme si obyčejnou uzenou slaninu a jarní cibulku na maličké kousky.
Na těsto po trošce nanášíme bryndzovou nádivku, nasypeme na ni slaninu a cibulku.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a plech vložíme péct asi na 40 minut.

Inspirace-http://tana-catering.blogspot.cz/2012/07/bryndzovy-posuch.html

No comments:

Post a Comment