Sunday, 14 July 2013

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky
Těsto:
500g hladké mouky
1 vejce
1 žloutek
200 ml mléko
20g droždí
160g brambor/vařené ve slupce/
1 lžička cukr moučka
trocha soli
2 polévkové lžíce másla
1/2 deci rumu
Pěna-2 bílky
100g cukr moučka
marméláda
Uvařené brambory necháme vychladnout a na jemno postrouháme.Do misky s moukou dáme sůl,brambory,vejce,žloutek.Z mléka uděláme kvásek a přilijeme do misky.Přidáme roztopené máslo a rum.
Uděláme těsto.
Těsto vyválíme na 1cm a povykrajujeme kolečka,které necháme 1hodinu kynout.Smažíme v hluboké pánvi v dostatečném množství oleje.
Sníh uděláme nad parou/ušleháme s cukrem a přidáme džem.
Můžeme je taky jen pocukrovat nebo naplnit marmeládou ještě před smažením.

Inspirace-Tana

http://bonvivani.sk/recepty/sisky-od-elisky

No comments:

Post a Comment